(η τιμή αφορά 12άδα προϊόντων)
Το γνωστό και αγαπημένο, τσάι του Βουνού είναι η ιδανική πρόταση για τις κρύες μέρες του Χειμώνα και τις ζεστές του Καλοκαιριού, ζεσταίνοντας ή φρεσκάροντας το σώμα μας και θωρακίζοντας την υγεία μας.
Σε αντίθεση το πολυδιαφημιζόμενο Πράσινο Τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε καφεΐνη ή οποία θεωρείται από την εναλλακτική θεραπευτική ως ιδιαιτέρως εθιστική ( και επιβλαβής σε μεγάλες ποσότητες) για τον οργανισμό
Το αγαπάμε για την ευχάριστη γεύση του και τα ωφέλιμα συστατικά του με τα οποία εφοδιάζει τον οργανισμό μας.
Το πίνουμε σε οιαδήποτε ώρα της ημέρας και απεριόριστα χωρίς φόβο.
Το τσάι του βουνού πίνετε και σκέτο χωρίς ζάχαρη γιατί δεν είναι πικρό όπως το ασιατικό τσάι και έχει ωραία γεύση.
Μπορείτε επίσης στο κλασικό τσάι του βουνού να προσθέσετε μέλι, κανέλα, λεμόνι. Εμπιστευθείτε τα βότανα που ζουν για χρόνια μέσα στην παράδοσή μας και σίγουρα δεν θα χάσετε.
Το τσάι του βουνού παρουσιάζει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται στα αιθέρια έλαια που περιέχει και ιδιαίτερα στα φλαβονοειδή.
Από την αρχαιότητα ο Ιπποκράτης και αργότερα ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης εστίασαν στη θεραπευτική δράση των βοτάνων.
Οι γνώσεις τους μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά και σήμερα έρχονται δεκάδες τεκμηριωμένες μελέτες, από τη σύγχρονη ιατρική επιστήμη να επιβεβαιώσουν τα οφέλη στην υγεία του ανθρώπου.
Στα βουνά της Ελλάδας εντοπίζονται περίπου 17 είδη. Τα περισσότερα είναι αυτοφυή σε βραχώδεις περιοχές με υψηλό υψόμετρο, η ασύστολη συλλογή του σχεδόν τα απειλεί με εξαφάνιση
Το Τσάι του Βουνού ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Sideritis.
Στον Άθω, στην Πίνδο και στην Σαμοθράκη με την ονομασία Sideritis Athoa (τσάι του βουνού ή τσάι του Άθω ή Βλάχικο τσάι ή μπεττόνικα).
Στον Παρνασσό και το Βελούχι με το όνομα Sideritis Raeseri (τσάι του βουνού).
Στον Ταύγετο και στο Μαλεβού με την ονομασία Sideritis Clandestina (τσάι του βουνού, τσάι του Ταυγέτου).
Στον Όλυμπο ως δυσεύρετο είδος σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, στο Πήλιο και στον Κίσσαβο, με το όνομα Sideritis Scardica (τσάι του βουνού, βότανο των θεών).
Στα Λευκά Όρη της Κρήτης σε υψόμετρο 1300-2000 μέτρα με το όνομα Sideritis Syriaca (τσάι του βουνού, μαλοτήρα, καλοκοιμηθιά).
Στη Δίρφυ της Εύβοιας σε υψόμετρο 1000-1500 μέτρων, με το όνομα Sideritis Euboea (τσάι του βουνού , τσάι της Εύβοιας) και φυσικά σε αρκετά ακόμη μέρη.
Το τσάι του βουνού περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή, διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια.
Οι ουσίες αυτές ευθύνονται τόσο για την αντιφλεγμονώδη δράση σε οξεία φάση φλεγμονής που παρουσιάζει το τσάι του βουνού, όσο και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.